Zorganizuj kolację z najlepszymi winami z regionu Tejo i prezentacją Andrzeja Strzelczyka!


„Kolacja z Tejo” to dla restauratorów okazja do przygotowania wyjątkowego wieczoru dla swoich gości! Podczas kolacji restauracja serwuje dania i dopasowane do nich wina z portugalskiego regionu Tejo, a Andrzej Strzelczyk, dwukrotny Mistrz Polski Sommelierów, opowiada o walorach smakowych i aromatycznych wybranych do degustacji win i zdradza tajniki food pairingu.


W projekcie mogą wziąć udział restauracje, które już posiadają w swojej karcie lub chcą wprowadzić do oferty certyfikowane wina z portugalskiego regionu Tejo.

Organizatorem akcji „Kolacja z Tejo” jest agencja 4public (www.4public.pl). Zgłoszenia należy wysyłać na adres: tejo@4public.pl


ZASADY „KOLACJI Z TEJO”:


1. Restaurator zamawia u wybranego przez siebie dystrybutora certyfikowane wina z regionu Tejo na potrzeby kolacji dla min. 30, a max. 50 osób (swoich klientów). Dowód zamówienia należy przedstawić organizatorowi akcji. Minimalna wartość zamówienia: 1500 zł netto.

2. Szef kuchni restauracji przygotowuje propozycję potraw i konsultuje je z sommelierem.

3. Restaurator sprzedaje swoim klientom bilety/zaproszenia na kolację i degustację win. Na biletach/zaproszeniach musi znajdować się adnotacja „Kolacja z Tejo – Andrzej Strzelczyk, Mistrz Polski Sommelierów, zaprasza”.

4. Cenę za kolację restaurator ustala sam i całość zysku z biletów/zaproszeń przeznaczona jest dla restauratora.

5. Restaurator pokrywa wyłącznie koszt dojazdu sommeliera (65 zł/100 km).

5. Organizator akcji wspiera restauratora w promocji wydarzenia na Facebooku Wina z Tejo.


PROPONOWANY PROGRAM „KOLACJI Z TEJO”:


1. Przywitanie gości kolacji przez sommeliera i szefa kuchni oraz zaprezentowanie menu na kolację,

2. Prezentacja regionu Tejo oraz producenta win przez sommeliera (ok. 5-7 minut),

3. Krótkie wprowadzenie sommeliera na temat prawidłowego degustowania wina,

4. Komentarz sommeliera przy każdym serwowanym daniu i podawanym winie (wybrane wina będą dekantowane),

5. Konkurs dla gości na zakończenie kolacji (nagrody zapewnia organizator akcji).


Wybór terminu kolacji jest uzależniony od dostępnych terminów. Chęć udziału w akcji należy zgłaszać z min. 6 tygodniowym wyprzedzeniem. Liczba kolacji organizowanych w 2019 roku jest ograniczona – decyduje kolejność zgłoszenia. Organizator akcji zapewnia restauracjom informację o miejscach sprzedaży certyfikowanych win z regionu Tejo w Polsce oraz wszelkie informacje o winach, które restaurator zamówi na potrzeby kolacji z Tejo.



Andrzej Strzelczyk to dwukrotny Mistrz Polski Sommelierów, certyfikowany wykładowca WSET, założyciel szkoły Polish Wine Academy, juror w konkursach Stowarzyszenia Sommelierów Polskich oraz w konkursach regionalnych w Portugalii. Znawca i ambasador win z portugalskiego regionu Tejo w Polsce. Więcej informacji: www.andrzejstrzelczyk.pl